perjantai 23. tammikuuta 2015

Purjoja ja Poppareita

Purjoja on pitänyt tehdä jo pidemmän aikaa, mutta Fimon liukuvärjäys ei ole ollut houkutteleva idea. Päädyin kuitenkin yrittämään ja ihan suhteellisen onnistuneita näin ensimmäiseksi kerraksi. Valkoista ja vihreää massaa sai kaulita todella monta kertaa, että niistä sai edes vähän tasaisen lopputuloksen. Eniten aikaa vei nimenomaan massan valmistaminen, jota kaulitsin varmaan 30 - 40 minuuttia. Nyt niitä on kuitenkin isompi kasa valmiina, mistä osan laitan kauppaan ja osa menee seuraaville markkinoille myyntiin. 

Samalla kerralla pyöräytin vielä muutaman popparitötsän. Printin tein ensin Photoshopilla, jonka pienensin sopivaan kokoon. Sitten tulos ja leikkaus, minkä jälkeen pystyi aloittamaan massailun. Popparit tein valkoisesta massasta, minkä värjäsin lopuksi soft pastelleilla ennen paistoa. 

Viimeinen urakka oli kaikkien lakkaus ja kuivutus. Ennen lakkausta purjoihin lisäsin pienet kantatupsut liimaten. Poppareille ei ole vielä tarkkaa sijoitussuunnitelmaa, mutta enköhän jotain niille keksi. :)


torstai 22. tammikuuta 2015

Tutorialeja inspikseksi

Vapaapäivän inspikseksi ajattelin jakaa kivoja tutorial-videoita massailun suhteen Youtubesta. Tämä on vain pieni pintaraapaisu siihen kaikkeen, mitä siellä on! Illalla varmasti jotain pientä syntyy telkkaria katsellessa, mutta vielä ei ole tarkempia suunnitelmia. Ehkä jotain miniruokaa.. ;)

Sushi on herkkua 1:1, joten sitä täytyy valmistaa myös minimaailmaan.



Hedelmiä ja vihanneksia on tullut itse tehtyä jo aika paljon, mutta suurin osa on päätynyt markkinoille myyntiin. Nyt pitäisi malttaa tehdä ihan omaankin kauppaan näitä. Banaanilaatikot odottavat banaaniterttujaan ja myyntilaareihin pitäisi saada esille tomaattiterttuja, porkkanoita, maisseja, kurkkuja, sipuleita ja mitä kaikkea sitä keksii!





Toni Ellisonilla on todella hyviä tutorialeja omalla kanavallaan tuubissa todella paljon. Seuraan hänen tuotoksiaan myös Instagramissa, josta saa kivoja inspiraatioita ja niksejä. 





keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kaupan tarvikkeiden teko jatkui...

Tänään tuli tehtyä pientä puuhastelua samalla teemalla, mihin olin jäänyt. Flunssakin alkaa helpottamaan, joten vähän jaksoi jo tehdä. Eloveenan peltirasioita pari kauppaan ja yksi perheen aamiaispöytään, pyykkipäivää varten hieman pesuaineita ja muutama lautapeli (tässäkin toinen kauppaan ja toinen perheen tytöille).

Samalla huomasin, että varastoihin pitäisi tehdä taas pientä täydennystä. Ostoslistalla on uusi Tacky Glue, massatankoja ja balsarimoja. Tarkoituksena on tehdä muutama sisustustaulu, mitkä vaativat kehystämistä. Samalla aion tulostaa kaupan seinälle erilaisia mainoksia, joilla saa seinäpintoja sisustettuun loppuun. Tähän täytyy kuitenkin paneutua joskus myöhemmin. 



maanantai 19. tammikuuta 2015

Kaupan hyllyille

Vanha tulostin herätettiin henkiin ja tuloksena oli erilaisia tuotteita kaupan hyllyille. Skannailin vanhoja paketteja ja etikettejä koneelle. Muutaman löysin myös netistä, joita sai tehdä omaan käyttöön. Photoshopin avulla muokkasin kuvia oikeaan mittakaavaan ja sen jälkeen tulostamaan. Osan tulostin tavalliselle paperille ja osan valokuvapaperille. Valokuvapaperin jälki oli tarkempaa, mutta Fimon päälle sopi paremmin tavallinen paperi. Muotoilin sopivia tuotteita, mihin liimata etiketit. Fimot paistoin normaalisti uunissa ja jäähdyttyään liimailin etiketit ja lakkasin. 

Minit valmistuivat aika myöhään illalla joten kuvan oton kanssa oli pieniä valotusongelmia...

Hyllyillä on tilaa vielä reippaasti uusille pakkauksille. Samoin vihannesosaston tarjontaa voisin laajentaa massailun parissa. Sain aikaiseksi muutaman banaanilaatikon mittakaavaan 1:12, mutta niitä en muistanut kuivata tänne. Banaanilaatikkoihin on tarkoitus tehdä massasta vielä banaanit. 

Täytyy laittaa muistilistalle näiden kuvaus paikoillaan hyllyillä, koska sitä en pysty tekemään. Molemmat nykyiset nukkekotini ovat vanhempieni luona ja sinne en tiukkojen aikataulujen takia kovin usein pyörähtämään näin talviaikoina. Sitten kun sinne ehtii, on kiva asetella paikoilleen tuotokset. Esille laitettavia juttuja alkaa kertymään hyvää vauhtia. :)

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suunnitteilla uusi projekti

Pöpö on kaatanut tämän puuhastelian sairastamaan, joten minejä ei ole kovin paljoa syntynyt - uusia ideoita senkin edestä! Olen muutaman vuoden ajan pyöritellyt mielessäni ajatusta tehdä Weasleyn Kotikolo nukkekotina ja näin pöpön pehmittämillä aivoilla päättänyt sen toteuttaa. Talon nikkarointi tulee olemaan suurin ja aikaavievin osa, minkä takia mietin ihan kurssille menemistä. Ensimmäisen version aion rakentaa mittakaavaan 1:12:sta paksusta pahvista ja jesarista, jotta voi kokeilla erilaisia ratkaisuja ja työstää suunnitelmaa. 

Pohjatyötä aloitin kaivamalla kirjahyllystä Harry Potterit esiin ja lukemalla kirjat tehden samalla muistiinpanoja mainituista asioista. En halua tehdä kopiointiversiota leffoista suoraan vaan yhdistellä kirjojen sisältöä, omaa luovuutta ja elokuvien kulissien ideoita yhteen. En edes uskalla miettiä, koska tämä projekti on valmis...! :D Ehkä joskus 15 vuoden päästä. 

Talo pohjakerrokseen erillistaloon tulee keittiö ja olohuone. Talon lisäosan pohjimmaiseen kerrokseen suunnittelin kylpyhuoneen. Toiseen kerrokseen Ginnyn huone sekä kotoa jo pois muuttaneiden veljesten Bill & Charlien huone. Samaan kerrokseen tulee myös vanhempien huone. Kolmannessa kerroksessa asustavat Fred & George, jotka ärsyttävät metelöinnillään Percya. Ylimmässä kerroksessa on Ronin räiskyvä oranssinpunainen huone ja ullakolla meteliä pitää perheen henki. Lisäksi yritän tehdä talon ympärille pihamaata, johon saisi vähän esille erilaisia taikakasveja. 

Mielessä on monenlaisia ideoita mahdollisia ja mahdottomia, joita pystyy tälläiseen purkamaan. Jotain hieman poikkeavaa tavallisista nukkekodeistani. Rakentamiseen pääsen todennäköisesti vasta kesällä, joten sitä ennen täytyy keskittyä suunnitelmiin ja irtaimiston tekemiseen. Elvytettiin tulostinkin toimintakuntoon, jotta pystyy tekemään erilaisia printtejä. Tälläisessä velhotalossa ei myöskään kaiken tarvitse olla viimeisen päälle, joten jos muutamia vinoja liimauksia tai mittausvirheitä tulee, se annetaan anteeksi. 

Loppuun vielä pieni ideakollaasi, jotta pääsee hieman fiilikseen:

Kuvat lainattu Googlen kuvahausta