maanantai 24. lokakuuta 2016

Intarssiaa eli puu-upotusta opettelemassa

Ilmoittauduin sunnuntaina aamupäivällä järjestetylle intarsia-kurssille, missä harjoittelimme ohuilla puuviiluilla tehtävää puu-upotusta. Sain kurssille innokkaita avustajia. Olisikohan sittenkään pitänyt antaa niille terävää veistä....

-Joo Me Autetaan!!! Molemmat huutaa yhteen ääneen

-Peppi, eikö tässä olisi hurjan iso merirosvomiekka?! Testataanko vähän...?

 - Nyt te kaksi, terävillä esineillä ei leikitä! -


Alkuinfon ja värien valinnan jälkeen alettiinkin hommiin. Aivosolut huhki täydessä touhussa, kun mittaaminen oli niin tarkkaa. Opettaja muistutteli, että tämä on todella tarkka vaihe! 

 

-Meillä on iiso kasa tikkuja! Mitäs me nyt näillä tehdään?! Oliko se nyt vaalea, vaalea ja tumma..? Hei, tää tumma on Peppi sun hiusten värinen? Tehdäänkö mielummin taulu??


Näiltä kahdelta oli parempi tässä vaiheessa takavarikoida tikut kokonaan, että jotain valmista edes tulisi. Tässä vaiheessa alkoi jo innostus nousta, koska valmis lopputulos alkoi hahmottumaan.


Kurssilla lauta saatiin liimausvaiheeseen. Tämän jälkeen viimeistelin reunat kotona. Iltahämärässä vielä kuva. Yhtä kaikki olen lopputulokseen tyytyväinen ja ihanaa oli oppia jotain täysin uutta minulle. Kiitos Kimalaiselle kurssista (http://www.kimalainen.fi/?sivu=intarsia)! 


2 kommenttia: